Sušené, granulované, hluboce-prokvášející kvasinky s velmi dobrou sedimentací. Vhodné zejména pro výrobu medoviny, ovocných vín a ovocných kvasů obecně.
Mikrobiologické vlastnosti : Optimální teplota pro kvašení je 12 - 30°C. Tento kmen kvasinek je vhodný pro prokvášení břeček za nižších teplot. Po poměrně krátké rozkvášecí fázi nastává rovnoměrné kvašení, které svoji optimální intenzitu zachovává při teplotách 12 - 15°C. Při vyšších teplotách je tento kmen charakteristický enormní kvasnou silou. Aby prokvašení proběhlo optimálně, neměla by se teplota snížit nad 24°C.
Návod k použití: Odměřené množství kvasinek rozmícháme v 10ti násobku vody o teplotě 35 - 38°C a vlejeme do připraveného kvasu.
Doporučená dávka: 15 -20g/hl kvasu.
Hmotnost balení 20g.
Hmotnost: | 0.03 kg |